Lauantaipäivä vierähti Lahdessa Colliepäivillä ja kylläpä olikin mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty päivä kaiken kaikkiaan! Vaikka reissun jälkeen olin aika puhki, varsinkin lehtipihvin ahmimisen jäljiltä, niin pakkohan se oli vielä illalla käydä mittailemassa Mummo ja Osmo-poika läpikotaisin. :-)

Aikani mittailtuani ja tutkittuani tulin siihen tulokseen, että ei taida Otto mihinkään näyttelyyn päästä ensi kesänä. Hui kamala minkälainen koira miulla onkaan. ;-D Mutta ei sen häntä ole niin ylös kiinnittynyt kun mitä luulin, Colliepäivillä osui käteen paljon ylemmäs kiinnittyneitä häntiä. Ja huomasin että Mummolla on aika mahti eturinta, varmaan jo liikaa collieksi. :-D Onneksi se ei ole nahka, saattaisi olla aika huvittavan näköinen sen etupuskurin kanssa..

Lardekin halusi toki tutkittavaksi (tai halusi niin kauan kun luuli että sen jälkeen saa jonkin palkkion) ja totesin ettei ihan sovi collien rotumääritelmään. ;-) Olisipa muuten kiva päästä joskus vastaavanlaiselle luennolle beagle-rodun merkeissä, olisi varmasti huimasti uutta opittavaa.

Mummon kanssa käytiin eilen kolmannella cartrophen-piikillä, enää yksi jäljellä siis. Mummukalle on tullut yksi liikakilo talven aikana, pitää varmaan pistää se liikkumaan enemmän kun ruoka on jo niin köyhää ja olematonta normaaliin verrattuna, ettei sitä oikein voi enää edes muuttaa. Ei se enää onneksi ole niin sikalihava kun pari vuotta sitten kun painoi pahimmillaan 27kg. :-)) Ja samoihin aikoihin Otto ylitti ekaa kertaa 20kg:n rajan, aika jytky. ;-) Nyt se painaa suunnilleen 24,5kg ja on juuri sopivassa kunnossa, enää ei paista luut läpi muttei myöskään ole ylimääräistä. Lardella painoa on 10kg ja tuntuu sekin sopivalta. Vaikka jotkut siitä lenkillä sanoo että onpas hoikka beagle, mutta ovat vaan tainneet tottua näkemään niitä kotibeaglejä jotka saa syödä enemmän kun laki sallii. ;-)