Kauniin syyspäivän innoittamana kuvailin eläinväkeä ulkosalla. Oma kamera meni jokunen viikko sitten rikki ja tuota "lainakameraa" en osaa oikein käyttää, mutta jotain kuvia kuitenkin sain aikaiseksi.

1979166.jpg

Mummukka on kovasti piristynyt ilmojen viilettyä ja kuvittelee välillä jaksavansa lähteä pitemmällekin lenkille nuorison mukana. Kipeitä jalkoja lukuun ottamatta Mummo on pysynyt terveenä ja ruokakin maistuu entiseen tahtiin, eli paremmin kuin hyvin. Ruokahetket on siis edelleen päivän kohokohtia.

Mummoa helpompaa kuvattavaa on vaikea edes kuvitella, mutta välillä sekin intoutuu jopa laukkaamaan pois kuvasta

1979145.jpg

Mummon vietellessä leppoisia eläkepäiviä, Otto-poika on kiertänyt parissa näyttelyssä edustamassa perhettä. Eikä hullummalla menestyksellä; kolmesta viimeisestä näyttelystä 2x SERT, VSP, VSP-vet. ja PU-2. Viimeisessä näyttelyssä Hyvinkäällä Otto oli vetskujen kakkonen erinomaisella, luokassa oli neljä kypsään ikään ehtinyttä herrasmiestä. Enpä olis sitä päivää uskonut näkeväni että Otto tuo serti-pystin kotiin, mutta niin vaan kävi. Ja kahdesti. :-D Alla virallinen 10v-potretti.

1979238.jpg

Oton näyttelyt on toistaiseksi näytelty, katsotaan josko vielä ensi kesänä jossain käytäisiin näytillä. Oton kunnosta se tuskin jää kiinni kun ei siinä ole tapahtunut mitään muutosta tähänkään mennessä, vielä menee kympin lenkki kevyesti ja päälle vielä ottomaiset riekkumiset. Ainut mikä mietityttää on eturauhasvaivat jotka kuitenkin on vanhoilla uroksilla yleisiä (Otolla on yksi pissatulehdus ollut, ei onneksi uusinut) sekä Oton näkö; sillä on toinen silmä vähän erinäköinen ja voi olla että siitä alkaa näkö heikkenemään. Näyttää vähän samalta kun äitinsä silmät ja Meganillahan on hämäränäkö selvästi huonontunut ja välillä muutenkin tuntuu ettei se kaukaa tunnista kuka tulee vastaan. Toisinaan se taas huomaa tutun näköisen ihmisen ihmeenkin kaukaa, että tiedä nyt sitten mikä on totuus.

Larasta yritin saada seisomakuvaa ja tässä tulos:

1979135.jpg

Olis pitänyt jättää makupalat pois kun ei niitten kanssa tullut mistään mitään. Lara tanssi ympyrää ja esitti kaikki temppunsa peräjälkeen. Sitten kun se käski seisomaan paikoilleen, se joko pönötti etukenossa tai sitten tuijotti anovasti että saisi luvan jo syödä sen herkun josta Laralle juteltiin ("ruokaa, odota, kohta syödään"). Pitää pyytää apujoukot mukaan ja kuvata Lardea joku toinen kerta, huoh..

Takku-kissakin pääsi kuvaan, tosin varjoisalla parvekkeella joten kuva ei ole mikään hyvä. Takulla ikää on päivälleen 15v 6kk eikä se edelleenkään ole hidastanut vauhtiaan vaikka siihen on kyllä jo vähän ihmisväen puolelta kehoitettu.. Vieläkin Takku saa sätkyjä ja kapuaa parvekkeen verkkoa pitkin yläkerran naapurin parvekkeen alle huutelemaan ja ulos karatessaan syöksyy salamana lähimpään puuhun naukumaan (korkeita mäntyjä, joten matka loppuu aina keskelle runkoa liito-orava-asentoon mistä peruutetaan alas ja palataan sisälle nenä punaisena kovaan ääneen kertomaan missä tuli käytyä).

1979323.jpg